CHP'den istifa eden vekile Ak Parti'den yeşil ışık

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, CHP'den istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ın yakın dostu olduğunu belirtti, “Kişisel görüşüm, birlikte çalışmak isterim” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
CHP'den istifa eden vekile Ak Parti'den yeşil ışık

Ebru TOKTAR ÇEKİÇ

AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, CHP'den istifa eden Salih Fırat'ın istifa kararını AKŞAM'a değerlendirdi. Fırat'ın kendisi üzerinden AK Parti ile flört ettiği, önceki seçimlerde AK Parti'den aday gösterilmediği için CHP'den aday olduğu iddialarına yanıt veren Aydın; "Şu anda partimize geçişle ilgili bir durum yok. Kendi takdiri. Bağımsız vekil olarak çalışmalarını sürdüreceğini açıklamış" dedi. Aydın, Adıyaman vekili olması nedeniyle Salih Fırat ile yakın diyaloğu olduğunu belirterek, bu yöndeki spekülasyonlara işaret etti:

ÇIKMAZLARI GÖRÜNCE İSTİFA ETTİ

Aydın, şöyle konuştu: "Kendisi CHP'li idi. CHP İl Başkanlığı yapmış, CHP'de bilinen bir isimdir. Bir önceki seçimde de CHP'den aday olmuş, kıl payı kaçırmıştı. Son seçimde de vekil olarak seçilmişti. Ancak vekil olup, Ankara'ya gelince CHP Genel Merkezi'nin tavrını ve çıkmazlarını görünce kendi takdiriyle istifa etmeyi uygun buldu. Şu anda AK Parti'ye geçişle ilgili bir durumu yok. Siyasi kararları kendi verecektir. CHP'de halen devam eden tek parti siyasetine karşı, kişisel, olumlu bir duruş sergiledi. Şu aşamada bağımsız olarak görev ifa edeceğini söylüyor. Ama oturulup,konuşulmuş, planlanmış hiçbir şey yok. Yarın öbür gün, geçer mi geçmez mi bilemem. Ama benim sevdiğim, onurlu, kişilikli, ilkeli bulduğum bir arkadaş. Kişisel görüşüm, birlikte çalışmak isterim, ileride AK Parti'ye geçmek isterse, oturur konuşuruz! Öyle bir süreç gelirse buna zaten partimizin yetkili organları karar verir."

SIKINTILARINI BİLİYORDUM

Fırat'ın sıkıntılarını bildiğini, ancak istifaya ilişkin bilgisi olmadığını söyleyen Aydın, "Kendisi parti içinde demokratik açıdan düzgün bir duruş gösterilmediğine dönük rahatsızlık içinde gibiydi. Son olay kırılma noktası olmuş ve ayrımcı yaklaşıma yönelik tepkisini gündeme getirerek, istifa etmiştir. Hükümetin başlattığı bu sürecin sonuçlanması gerektiğini, buna destek verdiğini her fırsatta söyledi, Genel Kurul'daki konuşmalarında da açık açık ortaya koydu" diye konuştu.

GÜLER'E ELEŞTİRİ

Aydın, CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler'in son açıklamalarının da özrü kabahatinden büyük nitelikte olduğunu savunarak, "CHP, terör meselesinde tek parti zihniyetinin farklılıkları yok sayan, tek tip modernleşme politikası mantığından bakıyor. CHP'nin ne dediği belli değil, Birgül Ayman Güler'in açıklaması da kendi içinde çelişkilerle dolu. Eşitliğin olmadığından bahsediyor. Mevcut sorunu nasıl anlamlandırdığını ortaya koyamıyor" yorumunu yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber